Actueel

Nieuws

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Start verkoop Ketelmakerij fase 2! Lokaal nieuws vrijdag 30 november 2018

Start verkoop Ketelmakerij fase 2!

Op 19 en 20 december start de verkoop van het nieuwe aanbod in Ketelmakerij. 23 Eengezinswoningen en één woon-werkwoning. Zorg dat je erbij bent! Bert Bimmel Makelaardij, Badhuisstraat 16 te Vlissingen. Woensdag 19 en donderdag 20 december tussen 19.00 en 20.00 uur.

Informatie & afwerking

De verkoopprijzen starten vanaf  € 250.000,- vrij op naam. Op 19 en 20 december kun je de volledige prijslijst bij Bert Bimmel ophalen. Ook hebben wij natuurlijk een inschrijfformulier en tekeningen voor je gereed. Alle woningen zijn standaard voorzien van modern sanitair van Villeroy & Boch, een complete keuken van Bruynzeel, PV panelen op het dak en een privé parkeerplaats op het binnenterrein. De inschrijving voor een woning start op 19 december, toewijzing vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

Stoer en maritiem wonen

Het aanbod van fase 2 ligt, net als de woningen van fase 1, in het fraaie carré-vormige complex van Ketelmakerij. De woningen liggen rondom het fijne privé parkeerterrein. Aan jou de keuze welk woningtype bij je past en in elk geval woon je altijd aan of dicht bij Het Dok in de stoere, maritieme sfeer van het Scheldekwartier. Een unieke woonlocatie vol historie.

Blok D zeven eengezinswoningen

Het kleinschalige blok D ligt aan de gezellige Hellingbaan bij Het Dok. Bij blok D springt de pleinachtige setting aan de voorzijde eruit; een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en waar de kinderen veilig spelen.

De woningen zijn daarnaast wat dieper dan de woningen in blok A1 zodat er meer dan voldoende leefruimte is voor jou, je huisgenoten en je bezoek. Blok D biedt veel woongenot op een fijne locatie in een gave woning waar in de gevel op moderne wijze Zeeuws kant verwerkt is.

Blok A1 16 eengezinswoningen

De woningen in blok A1 hebben een zonnige achtertuin op het zuiden. Hier geniet je van een gezellige BBQ of lees je in de zon een boek aan het einde van een drukke werkdag.

De woningen zijn breder dan de woningen in blok D en bieden nét die extra ruimte zodat je royaal en iets makkelijker je interieur kwijt kunt. De uitstraling van de woningen laat niets te wensen over: ze zijn robuust van uitstraling en het Zeeuwse kant op de gevel is die knipoog naar het rijke verleden van Vlissingen.

Wonen en werken onder één dak

De woon- werkwoning is uniek en combineert het beste van wonen en werken onder één dak. De commerciële ruimte is zeer royaal en biedt een zee aan ruimte om te werken op een strategische locatie in Vlissingen.

In de werkpauze geniet je in het zonnetje op een bankje aan Het Dok. Op de begane grond van deze woning zit de commerciële ruimte en je loopt via de sfeervolle tuinkamer naar de achtertuin. Een unieke plek om tot rust te komen. Op de eerste verdieping bevindt zich de woonkamer met terras en complete keuken.

Aan bergruimte geen gebrek, want op de eerste woonlaag is een royale berging/ techniekruimte. De woonlaag daarboven voorziet in drie ruime slaapkamers. Een unieke woning met heel veel mogelijkheden voor werk en privé!

Website

De komende week zullen we de website aanvullen met alle beschikbare informatie over de woningen in fase 2. Houd de komende week dus de website in de gaten en we brengen je op de hoogte wanneer er nieuwe informatie op staat.

Vragen?

Neem dan contact op met Bert Bimmel makelaardij. Zij helpen je graag verder. Wij zien jou graag op woensdag 19 december of op donderdag 20 december tussen 19.00 en 20.00 uur.

Kopersinterview Lokaal nieuws vrijdag 26 oktober 2018

Kopersinterview

Als projectontwikkelaar en makelaar is niets leuker dan het delen van je visie met een potentiële koper. De Kadewoningen in Ketelmakerij zijn speciaal ontwikkeld om de historische en industriële sfeer door te vertalen. De stoere uitwerking is een knipoog naar het maritieme en het dakterras kon uiteraard niet missen in de provincie met de meeste zonuren.   De koper die onze visie beter dan wie dan ook begreep was de familie Spreij. We hebben Jessica een paar vragen gesteld om erachter te komen waarom zij met haar gezin zo graag in Ketelmakerij wil wonen:

Wie ben jij?

“Als echte Zeeuwse opgegroeid in Middelburg met grootouders woonachtig achter scheepswerf Damen - beter bekend als De Schelde - ben ik met het maritieme opgegroeid. Het maritieme is iets wat je met de paplepel ingegoten krijgt als je in Vlissingen woont. Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn man werkte bij de Marine en was in Vlissingen gestationeerd. Door het project van de patrouilleschepen hebben wij elkaar leren kennen en hij heeft me zelfs ten huwelijk gevraagd op het patrouilleschip “Zeeland”. Ik hoef dus niet meer uit te leggen dat het maritieme écht in m’n bloed zit.”

Waarom heb je gekozen voor een Kadewoning?

“Toen ik hoorde via een collega die een folder had meegenomen op de woonbeurs Vlissingen vorig jaar wist ik het zeker, ik moest hier gaan wonen! De Kadewoningen zijn precies hetgeen waar we naar op zoek waren. De ruimte, de stijl, de foto’s van vroeger en hoe het er toen uit zag, daar hebben we voor gekozen. Dit is het gewoon!

Wonen op de werf, onze familie en de kennissen die er werken of er gewerkt hebben. Je komt er thuis. Én je staat binnen een mum van tijd op het strand.”

Waar kijk je het meest naar uit straks in Ketelmakerij?

“Naar de zomermaanden! Je zit lekker dichtbij strand en het bruist dan in Vlissingen. Zo heb je het Bevrijdingsfestival en Cuisine Machine op het terrein Machinefabriek. De Timmerfabriek en De Lasloods voor de zomerfeesten. Naast dat er zoveel leuke zomerfeesten zijn is het natuurlijk ook heerlijk om op het dakterras te zitten, vinden we echt geweldig! En als het te warm wordt kunnen we in de tuin afkoelen, van het bakken zijn we niet echt, dus het is fijn dat je kan kiezen tussen zon en schaduw.”

Waarom moeten mensen in Vlissingen komen wonen?

“We zijn de provincie met de meeste zonuren en er is hartstikke veel om te doen! Kom deze kant op en beleef het maritieme!”

Jessica Spreij-Sinay (38)
Wim Spreij (32)
Yaiza (12)
Izàrra (3)

Inloopavonden 2019 Lokaal nieuws donderdag 25 oktober 2018

Inloopavonden 2019

Vanwege de aanloop en de interesse in de woningen van Ketelmakerij organiseren we extra inloopavonden in 2019. Tot en met het einde van het eerste kwartaal, organiseren wij iedere twee weken een inloopavond. U kunt dan bij ons terecht voor al uw vragen over het wonen in Ketelmakerij en vragen naar het beschikbare woningaanbod. Het kan ook zijn dat u specifieke vragen heeft. Dus overweegt u een woning te kopen in Ketelmakerij? Bezoek dan onze inloopavonden.

Inloopavond iedere twee weken

 

De inloopavonden vinden steeds plaats op donderdag: 7 februari, 21 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april en 18 april.

19.00-21.00 uur bij Bert Bimmel makelaardij, Badhuisstraat 6 (Vlissingen). Kom langs. De koffie staat klaar!

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning

 

Wij kunnen u inmiddels goed nieuws brengen over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Deze zijn resp. 11 en 12 oktober jl. door de gemeente vastgesteld c.q. verleend.

De bouw van Ketelmakerij start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019. De start van de bouw is mede afhankelijk van het tijdig behalen van het voorverkooppercentage. De kopers van een woning of appartement worden zodra het voorverkoppercentage behaald is, persoonlijk geïnformeerd.

Beschikbaar aanbod

Kijk hier op de website voor het beschikbare aanbod. Oriënteer u en stel uw vragen op de inloopavond. Wist u al dat alle woningen en appartementen in Ketelmakerij standaard zijn voorzien van een keuken van Bruynzeel en modern sanitair van Villeroy & Boch? 
Na oplevering bent u heel snel woonklaar en het grote genieten kan beginnen.

 

 

Extra Inloopavond fase 1 Lokaal nieuws maandag 15 oktober 2018

Extra Inloopavond fase 1

Fase 1 van Ketelmakerij is in verkoop sinds juni. Inmiddels is een groot deel van de woningen verkocht. Er zijn nog een aantal Kadewoningen en appartementen beschikbaar op dit moment. Op de ‘Woningbeurs Vlissingen’ die op 29 september plaatsvond, hebben velen van u ons laten weten dat er behoefte is aan meer toelichting over de woningen. Wij geven daar gehoor aan! 

U bent van harte uitgenodigd op de inloopavond bij Bert Bimmel Makelaardij

Donderdag 18 oktober a.s. , Badhuisstraat 16
Tussen 18.30 uur en 20.30 uur 
Vrijblijvend binnenlopen 
Informatie over prijzen, planning, afwerking
Aanmelden niet nodig

Kadewoningen

Dit type woning is een bijzondere: groot, prachtig gelegen, voorzien van een dakterras en een tuin. In een Kadewoning kunt u al uw woonwensen kwijt!


4 woonlagen


ca. 150 m2 woonoppervlakte


dakterras en tuin


berging in de tuin of het privé binnenterrein


gelegen aan Het Dok


incl. keuken van Bruynzeel


incl. privé parkeerplaats


EXCLUSIEF: de Kadewoningen zijn nu standaard voorzien van een fraaie houten pergola op het dakterras! Verkoopprijzen laatste woningen vanaf: € 364.900,- v.o.n.

Appartementen

De laatste appartementen zijn stuk voor stuk prachtig. Ze variëren in grootte waardoor er voor iedereen een geschikt appartement is in Ketelmakerij.


woonoppervlaktes tussen 88 m2 en
98 m2


balkon op het zuiden


met lift


ruime berging


schitterend uitzicht over Het Dok


dichtbij alle centrum voorzieningen


incl. keuken van Bruynzeel


incl. privé parkeerplaats 


Verkoopprijzen laatste appartementen vanaf: € 295.500,- v.o.n.


Bijzondere Stadswoning

En voor wie ècht bijzonder wil wonen op een top locatie in het Scheldekwartier hebben wij één Stadswoning te koop. Deze bijzondere woning ligt op de hoek, aan Het Dok, met prachtig uitzicht. Bijzonder is het royale dakterras op de 4e woonlaag!


toplocatie


ca. 156 m2 woonoppervlakte


vier slaapkamers


groot dakterras (26 m2) met uitzicht


incl. keuken van Bruynzeel


incl. privé parkeerplaats 


Verkoopprijs: € 379.900,- v.o.n.


Planning

Zodra er voldoende verkocht is in fase 1, geeft VolkerWessels Vastgoed de aannemer opdracht de bouwvoorbereiding op te starten. Het is al bijna zover! De verwachting is dat de aannemer op de bouwplaats start met de bouw in het eerste kwartaal van 2019.

Vragen?

Kunt u niet op 18 oktober of wilt u eerder langskomen, neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Vlissingen.

Aanmelden